nedeľa 18. júla 2010

Brutalita na mliekarenskej farme v Ohiu (USA)

Brutalita na mliekarenskej farme v Ohiu (USA)

http://www.youtube.com/watch?v=DkHtWYopm4o


Desivé tajné videozáznamy natočené počas nového prieskumu organizácie Mercy For Animals odhaľujú pracovníkov mliekarenských chovov ako sadisticky týrajú kravy a malé teliatka.

Zachytené na skrytej kamere, tieto šokujúce scény týrania odkrývajú kultúru krutosti v chovoch mliekarenskej firmy Conklin Dairy v meste Plain City, Ohio, USA.

Počas štvortýždňového prieskumu medzi aprílom a májom (2010), investigatívny pracovník organizácie Mercy For Animals zdokumentoval pracovníkov farmy ako:
- násilne udierajú malé teliatka do tváre, celé ich hádžu o zem a ťahajú ich a hádžu za uši
- pravidelne používajú vidly, ktorými bodajú kravy do tváre, nôh a žalúdka
- kopú "neduživé" kravy (tie, ktoré sa už nevládzu viac postaviť) do tváre a krku - týranie, ktoré vykonával a podporoval aj vlastník farmy
- zákerne bijú obmedzené kravy do tváre páčidlami - niektoré útoky počítajú až 40 rán do hlavy
- vytáčanie chvosta kravám kým sa nezlomia kosti
- udierani do kravských vemien
- chvastanie sa s činmi ako bodanie, ťahanie, zastrelenie, lámanie kostí a bitie kráv a teliatok až na smrť

Potom čo tieto zábery videl Dr. Bernard Rollin, uznávaný profesor živočíšnych vied na štátnej univerzite v Colorade, vyhlásil: "Toto je pravdepodobne najbezdôvodnejšie, najvytrvalejšie, najsadistickejšie týranie zvierat, ktoré som kedy videl. Toto video znázorňuje úmyselné, premyslené týranie, ktoré nie je založené na chvíľkovom hneve, ale na uspokojení zo spôsobovania bolesti kravám a teliatkam, ktoré sú bezbranné."
Okamžite po dokončení prieskumu, organizácia Mercy For Animals kontaktovala kanceláriu mestského prokurátora v Marysville ohľadom prebiehajúceho týrania v chovoch firmy Conklin Dairy Farms. MFA nalieha, aby boli zamestnanci tejto farmy kriminálne stíhaní za porušovanie ohájskych zákonov o týraní zvierat.

Aj keď je týranie zdokumentované v Conklin Dairy Farms vo svojej podstate sadistické, početné tajné prieskumy MFA v mliekarenských farmách, prasacích farmách, slepačích farmách, liahniach a bitúnkoch odhalili, že násilie a týranie hospodárskych zvierat - či už zákerné alebo inštitucionalizované - sa vymyká kontrole v celej krajine.

Súcitní konzumenti dokážu zastaviť svoju priamu finančnú podporu týrania hospodárskych zvierat tak, že odmietnu mliečne výrobky a iné živočíšne výrobky, a osvoja si vegánske stravovanie.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára